Tel: 0591 - 51 22 50

Juli

11-07-2016

Na een poos op onze site te zijn weggeweest wil ik toch graag weer vertellen over wat ons bezighoud binnen ons bedrijf. Van verschillende mensen hoorde ik dat ze het toch wel jammer vonden de reguliere update te missen. 

Het is alweer de zevende maand van het jaar. Juli de Hooimaand. De tijd raast voorbij.

Het voorjaar was voor ons bedrijf gunstig. Door de aanhoudende kou konden we ons werk mooi uitvoeren. In tegenstelling dat de temperaturen omhoog schieten in het voorjaar. En dat alles tegelijk moet.  De langzaam omhoog gaande temperaturen hebben er voor gezorgd dat we een heel mooi lang voorjaar hebben gehad. En mooi hebben kunnen genieten van een van de mooiste tijden van het jaar. Dat alles uitloopt en weer tot bloei en groei komt.

Op alle vier terreinen, binnen ons bedrijf, is er volop activiteit. Op de kwekerij, tuincentrum, aanleg en onderhoud gebeurt heel veel. Op alle fronten flink reuring. Er zijn twee nieuwe mensen bij gekomen ons team te versterken.

In de aanleg mogen we prachtige mooie dingen realiseren.  Er wordt van ons vakmanschap, kennis en ervaring gevraagd. We kunnen zowel 'kleine' als 'grote' projecten aan. Indien nodig kunnen we met mens en materiaal snel opschalen om de klussen op tijd te klaren. We zijn met een mooie grote groep mensen. Een prachtig team met ieder hun afzonderlijke kwaliteiten.

       

In het onderhoud is het razend druk. De afgelopen weken is er heel veel water gevallen. De temperaturen zijn hoog. Het is heel groeizaam weer. Er wordt veel gemaaid en het onkruid groeit de pan uit.

Na de langste dag zijn we ook begonnen met hagen te knippen. Ook wordt er in de tuinen 'zomersnoei' toegepast. Er worden heesters gesnoeid daar waar nodig. Snoei geeft groei. Het brengt weer licht en lucht in de tuin. Na een snoeibeurt zijn de hagen weer geschoren de paden en terrassen weer begaanbaar. De tuin ziet er weer spik en span uit.

Wij kunnen op vele verschillende manieren u van dienst zijn. Het snoeien van een haag of schoonmaken van een dakgoot. Of u ontlasten door 1 maal per jaar of tweemaal te komen. Ook regulier een maal per maand of wekelijks... Ook eenmalig er zijn zo vele verschillende opties. Vraag naar onze mogelijkheden. De koffie is altijd klaar om kennis te maken.            

      

Op de kwekerij zijn vele duizenden nieuwe planten verkocht in de afgelopen maanden. Eigenlijk waren bepaalde soorten compleet uitverkocht. Das mooi maar eigenlijk ook weer niet. Nee verkopen doet pijn. Teveel hebben doet ook pijn. Maar het precies goed hebben dat gebeurt zelden.

We hebben de kwekerij daar waar kon weer helemaal volgezet met nieuwe planten. Vele duizenden nieuwe planten staan weer te groeien op de verschillende kwekerijen. Mooie rijen en gif groen van kleur. Prachtig gezicht om alles te zien aanslaan.

Op het tuincentrum wordt steeds meer en meer kennis en vakmanschap gevraagd. Meer en meer tuinliefhebbers weten ons te vinden.

    

Bij ons kom je voor passie, voor beleving. Je vind kennis en ervaring. Wij hebben een groots assortiment grote vaste planten.  Wij bieden een prachtige basis vanwaar wij iedere dag mogen werken. Bij ons vind u een prachtig team om uw klus in de tuin te klaren.

Wij kunnen van klein tot groot voor de klant oplossen. Van de aanleg van een terras of volledig renoveren van de tuin. Graag zien wij u op het tuincentrum, de koffie is altijd klaar.

Het is na het voorjaar ook weer tijd om het gazon te bemesten met Biogazon azet. Dit doen wij om de twee maanden op onze droge arme schrale zandgrond. Gewoon in de agenda zetten om de twee maanden. Is het 40 graden buiten en brandende zon geeft niks strooien. Deze bemesting verbrand niet en spoelt niet uit bij hevige regenval. Het groeit gemoedelijk, niet explosief, twee maanden lang. Graag vertel of geef ik u een bemestings advies voor uw tuin. U weet niet wat u ziet als u het gebruikt. Wij spreken uit jarenlange ervaring en vele, heel veel verschillende tuinen.

Deze hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen zorgen voor vele ziekten en plagen. Mensen ervaren grote hoeveelheden slakken in de vele tuinen. Wij hebben hiervoor Escargo van Ecostyle. Dit is veilig voor uw huisdieren. De zieken en plagen worden veelal bestreden en voorkomen met Spruzit en Vital. Komt u maar, op het tuincentrum met uw vragen over de verschillende problemen... Wij werken het meest met de producten van Ecostyle. Al vele jaren lang.

 

Ook het onkruid groeit weelderig. Dit wordt door ons bestreden met Ultima. Ultima dood in tegenstelling tot andere middelen ook de mossen. Het onkruid is in de brandende zon binnen 3 uur dood. Je spuit alleen de plekken waar onkruid staat. Waar niets staat heeft geen zin. Gewoon wat vaker en je doet er veel langer mee dan dat je alles spuit. Het helpt toch niet preventief. Middelen die je preventief over de verharding kan spuiten, dat het onkruid wegblijft, zijn allang niet meer in de handel. En das maar beter ook voor het milieu.  Ook voor bestrijdingsmiddelen en advies daarover zijn wij dagelijks beschikbaar. Een telefoontje of bezoek is welkom. 

De vogels worden niet vergeten. Ook in deze maanden worden de potten vogelpindakaas behoorlijk verkocht. Vele potten tegelijk. Prachtige verhalen van Spechten die elkaar verdringen bij de vogelpindakaas. Of mussen die in de rij staan te wachten tot ze er bij kunnen. Of een Specht met zijn kop in de pot en op zijn rug een mus die hem verjaagt. Spechten en andere vogels die hun jongen leren waar de vogelpindakaas is te halen. Er zijn ook vele, vele soorten... Met Meelwormen, Nootjes, Originele, Zonnepitten, Bosvruchten. Het is fantastisch. Maar t mooiste zijn de verhalen van de mensen. De vogels genieten van de goede extra voeding en wij genieten door ze te zien. De prachtige kleuren van de meest mooie vogel soorten. Ook zijn er weer volop nieuwe nest kasten binnengekomen. De meest mooie vormen en kleuren. Voor Winterkoning en Roodborst. Voor Torenvalk en of Kerkuil. Roodstaart en of Vliegenvanger. Specht en Spreeuw. Bij ons vind je alle soorten en maten. Ook hier bent u van harte welkom met al u vragen hierover. Ook u ervaringen en verhalen zijn welkom.

    

Afgelopen maand hebben we op een vrijdag het bedrijf gesloten. Een behoorlijk geschuif in de planning om alles qua werk om te batterijen. Maar het is gelukt. We zijn met het bedrijf een dagje uit geweest naar Ameland. Heerlijk uitwaaien en fietsen op het eiland. Een dag samen genieten van de schoonheid van onze mooie natuur. Zeven uur in de ochtend vertrokken en om een uur of 10 weer terug in de avond. Een zeer geslaagde dag.

      

Dus graag zien we u op het tuincentrum voor al u vragen omtrent de tuin. Over bemesting of  bestrijdingsadvies. Over vragen over regulier onderhoud of andere werkzaamheden. Of gewoon eens kennis maken op ons prachtige bedrijf.

Robert

« terug