Tel: 0591 - 51 22 50

Februari 2018

08-02-2018

In de eerste periode van het jaar zijn we redelijk, zonder noemenswaardige schade, de voorjaarstorm doorgekomen. Een storm die de boeken in gaat als de sterkste sinds 1901 las ik ergens. Behoorlijke rukwinden en zelfs onweer en bliksem. Grote hoeveelheden water kwamen er naar beneden. Het lijkt er steeds meer op dat de winter niet echt meer een winter gaat worden.

 

Ook wij als Koudenburg Goed in Groen merken steeds meer dat de seizoenen verschuiven. Of zelfs vervagen. Het werk kan, met deze temperaturen, gewoon doorgaan. Jaarrond werken in de tuinen is veel mooier dan alles toegespitst in lente, zomer en najaar. De pieken in de werkzaam heden zijn minder hoog daardoor.  

 

 

Samen, Laten of Zelf doen.. 

 

Straks wanneer de eerste mooie zonnestralen zich aandienen gaan we weer met zijn allen de tuin in. We kunnen het Samen, Laten of Zelf doen. Bij al deze 3 opties werken we graag, samen, met u mee.

 

Bij Samen helpen we samen met u mee de tuin een flinke voorjaarsbeurt te geven. Te bemesten, snoeien en Huismix en of turf. Ruimen alles op. Samen met ons door de tuin.

 

Bij Laten doen verzorgen wij uw tuin van top tot teen. Wij verzorgen de snoei, bemesting. Huismix en of turf.. ruimen alles op. U heeft geen zorgen de gehele tuin krijgt een vakkundige voorjaarsbeurt en alles is geregeld. Het seizoen begint opgeruimd en netjes.

 

 

Bij Zelf doen leveren we graag de benodigde ecostyle bemesting, graszaad, Huismix en of turf. U kunt dit laten bezorgen op 1 van de komende zaterdagen. Of zelf halen van ons tuincentrum. Verder zijn we te alle tijde te bereiken voor het nodige snoei en of bemesting advies. Op robert@koudenburggroen.nl of 0591-512250 . U bent natuurlijk ook van harte welkom voor een bezoek op ons tuincentrum.

 

U kunt ons altijd vragen voor een vrijblijvende offerte. Om ter plekke eens met u door de tuin te lopen. En wat eventueel de kosten zouden zijn bij een van de drie bovenstaande opties. Samen, Laten of Zelf doen.

 

Al meer dan 30 jaar werken we samen met Ecostyle. De producten hebben in de afgelopen jaren hun diensten bewezen. Bodemleven en insecten en onze leefomgeving milieu staan bij dit bedrijf en ons op de eerste plaats. Ecostyle gebruiken is investeren in je bodem en alles wat daarin leeft. Onze klanten zijn al jaren zeer content met onze keuze qua deze producten.

 

 

Een Koudenburg Goed in Groen voorjaarsbeurt houd in:

 

Het gazon

 

Het gazon wordt geverticuteerd links en rechts de messen flink door de bodem. Het dode gras eruit. De wortels van de grasmat worden doorgesneden. Snoei geeft groei. De storende dichte laag wordt doorbroken. Het mos wordt wordt tussen het gras verwijdert. Er komt weer licht en lucht in de bodem.

We zaaien door met Graszaad Extra. Dit is voorzien van een coating tegen vogelvraat. En het kiemt extra snel. 

Daarna kan er AZ-kalk over het gazon. Dit voorkomt mosvorming en verbeterd de PH waarde. 1 zak is 20 kilo voor 200m2.

 

Dan gaan we het gazon bemesten met Gazon-AZ. De zakken zijn 20 kilo en zijn voor 200 vierkante meter. De Gazon-AZ werkt gedurende twee maanden en spoelt niet uit.. Alles van deze bemesting wordt benut. Dus u kunt in de agenda zetten over twee maanden weer het gazon voorzien van Gazon-AZ. Je kunt dit te alle tijde strooien in de stromende regen of in de brandende zon. Gebruiken wanneer je tijd hebt en wanneer het weer tijd is. Om je gazon zo optimaal te houden. 

Het gazon op de Drentse Hondsrug is bemesting nodig. Onze omgeving bestaat voornamelijk op arme zandgronden. Onze klanten geven de voorkeur om het gemaaide gras op te vangen en af te voeren. Dus moeten er weer extra voedingstoffen toegevoegd. Vandaar Gazon-AZ om de twee maanden. 

 

De borders

 

De heesters worden gesnoeid. De vaste planten ontdaan van dode plantenresten. Het laatste blad en onkruid wordt uit de borders verwijderd. De grond word lekker met de cultivator losgewerkt of omgespit.

 

De arme zanderige bodem wordt voorzien van een laag Huismix. Onze Huismix, wereld beroemd bij onze klanten, bestaat uit Champost, Compost en Tuinturf. Deze drie elementen vormen samen een mix die geweldige resultaten in bestaande borders geeft. Het zorgt voor de juiste hoeveelheid humus in de border. En het zorgt ervoor dat in de zomer de grond het vocht langer vast houd. Een mooi dun laagje over de gehele bodem en alles gaat het uitbundiger doen. De Huismix is op het zand zeker 1 maal per jaar verstandig.

De borders worden bemest met Myco-Siertuin.  Deze zak is 25 kilo en je kunt er 300m2 mee bemesten. Ook kan een doos van 3,5 kilo voor 35m2. Ook twee maal per jaar. Spoelt niet uit en alles wordt benut. Deze bemesting zorgt ervoor dat ook de Huismix wordt opgenomen door de beplanting...

 

Na de Huismix strooi je tuinturf bij de zuurminnende planten. Bijvoorbeeld: Rhododendron, Heide, Skimmia en Viburnum soorten. Gewoon mooi laagje rond de struiken over de voet. Bijkomend voordeel is dat er geen onkruid zal groeien en dat de planten het veel beter gaan doen... Deze planten kunnen bemest worden twee maal per jaar met Rhododendron mest.. deze bemesting is er in 2 kilo dozen en 10 kilo zakken Myco-Rhodo (voor 100m2) De Hagen

 

Van de hagen vragen we heel veel. Ze geven onze grenzen aan. Beschermen ons tegen wind en inkijk. Ze accentueren lijnen in onze tuin. Verdoezelen iets minder mooie plekken van ons uitzicht.

We snoeien ze en gaan er vanuit dat ze er altijd maar weer fris en fruitig uit blijven zien. Dus bemesten wij onze hagen met Hagen-AZ twee maal per jaar.

Het is in 3,5 kilo dozen of Myco-Haag 10 kilo (voor 100m2) 

 

Wij willen u graag de volgende aanbiedingen doen op de komende zaterdagen in maart en april.  Deze aanbiedingen gelden ook alleen voor de zaterdagen.

 

Klik hier voor de aanbieding die op onze site staat.

« terug