Tel: 0591 - 51 22 50

Mei 2012

26-04-2012

     Alweer ( bijna ) mei, ongelooflijk wat vliegt de tijd. Als je niet uitkijkt in deze prachtige periode en niet goed om je heen kijkt mis je wel heel erg veel op natuur gebied. Er valt volop te beleven en te genieten. Volop Passie en beleving in en rondom de tuin.

    Afgelopen april waren we en zijn we maximaal bezig met de aanleg en onderhoud van tuinen. Heel veel voorjaar's beurten die we mogen doen. Voorjaar's beurten waarbij onze hulp wordt ingeschakeld omdat mensen het goed willen hebben. Mensen willen waar voor hun geld.

     In de aanleg zijn we met geweldige leuke dingen bezig. Ook op hemelwaterafvoer zijn we goed bezig zoals u hebt kunnen lezen in de maand April onder het kopje over ons… Hier kunt u zien hoe een waterafvoer buis van 6 mtr in de grond verdwijnt. Dit om overtollig water na de regen af te voeren. Zodat dat het niet in riolering verdwijnt om vervolgens onnodig te worden gezuiverd. Dit bespaart veel onnodig kosten…  

     Ook mogen we bij deze mensen de aankleding rond een prachtig zwembad verzorgen. Klanten al jaren vanaf het eerste uur. Mooi en prachtig dat we toch elke keer weer zulke mooie dingen mogen doen… En dat zijn onze klanten en dat is Koudenburg…. Kijk en geniet er komen nog foto’s van als het af is….

         


     Over ons motto Zelf doen, Samen doen of Laten doen, hier een paar foto’s van zeer tevreden mensen die volop hebben samengewerkt met onze mannen. En zo tot een prachtig resultaat zijn gekomen….. En de reactie na de realisatie van de tuin is ontzetten leuk voor onze jongens…

mei            .

 


     Mensen verwachten bij Koudenburg vakman's schap en kennis van zaken. Niets is mooier dat je hoveniers in je tuin hebben die ook nog van planten verstand hebben. Waar je mee kunt overleggen hoe de talloze verschillende soorten beplanting dienen te worden verzorgt. Welke beplanting dient zo ja en wanneer gesnoeid te worden. Dit zijn bij ons de leuke uitdagingen, want die kennis vind u bij ons in het team.  

     Wij vinden het leuk werken tussen de verschillende soorten beplanting. Voor ons zijn vragen over beplanting een uitdaging. Heel vaak hebben we discussies over een plant die we nog niet kennen en vragen we aan elkaar wie het weet en wat het is. Met onze club van over de 20 mensen is er altijd wel iemand die het weet en het houd ons team scherp. Ook is er iedere week nieuwe aanvoer van prachtige nieuwe beplanting. Ook houden wij van nieuwe dingen en daar kunnen we met z'n allen enorm van genieten. We zijn geen van allen gelijk maar samen vormen we het Koudenburg team met een ieder z'n minder en sterke punten.      

     Heel vaak horen we door de jaren de reden waarom mensen voor ons kiezen is vakmanschap en kennis. Ook de nazorg staat bij ons hoog aangeschreven. Als wij zijn geweest is de tuin opgeruimd en netjes mensen zijn opgelucht en blij en kunnen er weer tegenaan. Een voorjaar's beurt is een behoud en een investering in je tuin . Ieder jaar even goed door de tuin heen en alles even goed bemesten zie je terug in de beplanting en in alles de gehele uitstraling.....

     De maand April stond ook in het teken van koude temperatuur. Heel lang staan de sier appels volop in de knoppen die op springen staan. Ze staan stil en wachten op beter weer.... Ook de een jarigen zijn later in bloei wanneer de kweker niet volop de kachels heeft aangehad.... We wachten met z'n allen op betere temperaturen....
 

   


     Ook zijn heel veel soorten beplanting helaas uitverkocht vanwege schaarste op de markt .... ongekende taferelen voor ons.... Dit alles heeft te maken met de enorme vreemde winter die we hebben gehad.... De gehele maand Januari konden we doorwerken het was zelfs nat en warm... Ik herinner mij geloof ik een Nijlgans op de voorpagina van de krant met jongen in Januari.... Alles liep uit planten gingen groeien en de winter was voorbij. En daarna kwam een winter sinds 15 jaar geleden zo streng en dat heeft heel veel planten doen bevriezen..... Vandaar dat zoveel soorten gewoon even niet op de markt, zijn heel bijzonder.... Ook vanwege deze winter zijn er heel erg veel rozen die het hebben begeven.... heel triest en teleurstellend en zo erg heb ik ook nog nooit beleefd. Veel gehoorde reactie van mensen is dat is toch leuk voor jullie..... kun je weer verkopen... Wij zien dat niet zo wij hebben liever dat mensen blij zijn in plaats van teleurgesteld dat er iets dood is...     

     Ons assortiment komt dan ook dit jaar naar mijn gevoel langzaam op gang... maar wel groots en veel. Wanneer u komt heeft u ogen en oren tekort zo mooi en veel te zien en beleven. Een grootste hoeveelheid vaste planten en heesters allemaal mooi gegroepeerd en uitgestald een waar lust voor het oog. Ook een hele grote groep verschillende soorten Hydrangea paniculata's de mooiste soorten.     

     De Huismix bunkers worden om de anderhalve week bijgevuld ongekend welke hoeveelheden tegelijk soms ons bedrijf verlaten. Dit bewijst alleen maar het succes van de Huismix bij de verschillende mensen die het weer komen halen. Wanneer je op onze schrale grond een mooie tuin wilt zul je met Huismix moeten gaan werken. U leest hier meer over onder het kopje over ons bij de maand April. 

     Ook op vogel gebied zult u hart kunnen ophalen bij ons wij verkopen vele vivara producten... u kunt ze bij ons zien en zo meenemen. Talloze nest kasten voor de meest uiteenlopende vogels een lust voor het oog om een keer te zien.... Verschillende uilen kasten, van ooievaar tot winter koning. Vleermuis kasten en in metsel neststenen. Ook onze vogel voederbuizen zult u op verschillende plaatsen op het tuincentrum zien hangen. Omdat we ontzettend van vogels houden en omdat ze ons tuincentrum zo extra mooi maken door er massaal te zijn. Loop gerust eens bij ons over het tuincentrum en zult het beleven zo mooi. Onze kippen lopen over het gehele terrein en zorgen dat het onkruid binnen de perken blijft. Passie en beleving volop en zeker in deze tijd. 

     Op insecten gebied hebben we prachtige eenvoudige nest kasten van Ecostyle heel leuk voor kinderen om te zien wat er allemaal in de natuur gebeurt. Met name de solitaire insecten die van groot belang zijn in de biologische tuin. ook heeft Ecostyle daar een uitgebreide folder bij.  

     Samen met de Juffertjes In't Groen Waren we al een jaar bezig om een Fair te organiseren. Wij goed in ons vak en beplanting en het terrein en zij voor aankleding en organisatie. Afgelopen 21 en 22 april was de Koudenburg Fair in't Groen een feit.  

     Afgelopen vrijdagavond werden de kramen neergezet en uitgestald over ons bedrijf. Zo s avonds vlak voor uur U vond ik het wel heel erg spannend worden. Zelf al maanden mee bezig beplanting uitzoeken, waar zetten we wat neer en wanneer komt wat. Niet alles is er de natuur is eenvoudig nog niet zo ver... u kent het wel alles wat er bij hoort als je wat organiseert. Het weer wat doet het, regen of niet?? Ook gebeuren er dingen waar je totaal niet bij nadenkt of rekening mee houd... bijvoorbeeld de N34 wordt afgesloten op onze dagen een belangrijke toegangsweg voor ons bedrijf. Gelukkig werd dat ingetrokken vanwege het te koude weer voor werkzaamheden aan de weg. Gewoon gezonde spanning je wilt het zo graag zo leuk voor je gasten maken... Alles werk volgens plan opgebouwd en neergezet.
    
     Zaterdag 7 uur 30 op het bedrijf s ochtends. Goed uitgeslapen en er zin in. De 25 stand houders komen hun kramen mooi inrichten, volop bedrijvigheid. We stonden met z'n allen klaar en de taken werden verdeeld we hadden er zin in. De hele ochtend regende het en het was erg somber.... Wij stonden met 15 Koudenburg mensen klaar om deze dag tot een goed einde te brengen...

         

         

     Ook werd van te voren een opbeurend woordje gehouden om het wij gevoel even te vergroten en de dag te open met koffie en koek. En even op elkaar te letten mochten er dingen nodig zijn….. Personen werden aangewezen voor eventuele problemen of benodigdheden. Bert Klaassens was daarbij over de gehele twee dagen de aangewezen persoon voor hand en span diensten. Hij was overal en nergens en loste alles op. Rots in de branding werd hij meerdere malen genoemd.

          

        

     Voor dat we het wisten kwamen de mensen al binnen en was de dag begonnen. De dag is niet voor 5 uur s middags opgehouden en was een van de mooiste dagen van mijn carrière bij Koudenburg. De sfeer was uitermate gezellig en leuk. En op alle posten was bedrijvigheid. De reacties waren leuk op alle fronten. Er was bij de entree een consumptie inbegrepen daar werd volop gebruik van gemaakt. De mevrouw met die al twintig jaar bij ons de koffie verkoopt stond de hele dag koffie in te schenken met de oudste dochter van Jan Koudenburg. Haar vriend was verkeer's regelaar met Martijn Winkeler. Tineke Koudenburg met de jongste dochter bij de kassa voor aan de poort. Zelf liepen we met z’n allen op het tuincentrum om klanten te adviseren en te helpen. Van te voren denk je moet dat allemaal je weet het maar nooit van te voren maar ze zijn de hele dag druk geweest. Zelf schreef ik op facebook "de mooiste dag in m'n carrière bij Koudenburg". We gingen opgelucht naar huis. s Nachts was de bewaking in de hand van de Familie Koudenburg die de gehele nacht de spullen hebben bewaakt over het gehele terrein. Petje af, keurig geregeld.            

  


     Dag twee, de zondag begon opgewekt wel koud en fris maar later zonnig. De gehele dag ging qua bezoekers met gemak over de zaterdag heen, het dubbele aantal. Op alle gebieden nog drukker en bedrijvigheid. De personele bezetting werd opgeschaald en extra hulp werd ingeroepen. Kameraden en vriendinnen waren extra ingeschakeld om ons te versterken en ze waren allemaal zeer zeer hard nodig. Wat was het een onvergetelijke dag en weekend. Zo mooi en zo bijzonder. Dat zoveel mensen ons hebben weten te vinden en hebben genoten van ons tuincentrum en de totale sfeer op de fair. Wij waren diep onder de indruk van de afgelopen dagen en van de vele positieve reacties.  

     De Fair die ook voor de Juffertjes in's Groen ontzettend goed heeft uitgepakt. Ook de heren van de brandweer, mensen van de Oldtimerclub, de sledehonden en dames en heren van de muziek..... heel erg bedankt voor dit geweldig weekeinde… Ook u die er bij was en dat u geweest bent en wie weet tot volgend jaar zelfde tijd zelfde plaats. Ook als u niet geweest bent zet het nu alvast maar in de agenda. De sfeer en de organisatie en de nazorg was top hoorden we van alle kanten " Joke en Anka bedankt ". En wat mij betreft krijgt dit een vervolg... Ook de stand houders waren enthousiast en hadden een thuis en warm gevoel overgehouden aan deze twee dagen. Ik weet zeker dat er velen meer mee willen gaan doen... Prachtige berichtjes via sms of facebook, felicitaties waren aan de orde van de dag… bedankt daarvoor!!!       

 


     De dag werd heel mooi afgesloten met bijna alle medewerkers in onze kantine…..

   


vr gr Robert.

  

« terug